Care sunt cele mai periculoase drumuri din Europa? Deși autovehiculele moderne sunt sunt mai sigure ca niciodată în istorie și sunt dotate cu tehnologii de siguranță din ce în ce mai avansate, riscul de a muri în interiorul acestora depinde foarte mult și de drumurile pe care le conducem iar numărul accidentelor rutiere în Europa rămâne îngrijorător. Acestea pot fi cauzate de diferite motive, cum ar fi supraaglomerarea, viteza excesivă, șoferi sub influența alcoolului sau al altor substanțe, indicatori rutieri deteriorați sau lipsă, calitatea proastă a asfaltului, gropi, etc. Există multe drumuri periculoase în Europa, iar în cele ce urmează biroul de închirieri auto aeroport Cluj Napoca Alfa Rent a Car vă prezintă care sunt acestea, numărul total de decese anuale, rata mortalității pentru fiecare 10 kilometri parcurși, lungimea lor, motivele principale care duc la accidente și modalitățile de a le evita. Drumurile vor fi clasificate în funcție de numărul de decese la 10 km pentru că această clasificare este mai importantă decât numărul total de decese.
Începem cu autostrada E40 din Belgia care ocupă locul 7 în clasamentul nostru. Aceasta are o lungime de 313 km și face legătura cu câteva orașe importante ca Bruxelles, Ghent, Bruges, Ostend și Dunkirk. Rata anuală a mortalității pe acest drum este de 28 de decese ceea ce înseamnă un număr de 0.9 de fatalități la fiecare 10 km parcurși. Motivele principale sunt viteza excesivă, supraaglomerarea, vremea rea.
Pe locul 6 este autostrada M7 din Ungaria care are o lungime de 231 de kilometri. Anual pe acest drum își găsesc sfârșitul 27 de persoane ceea ce înseamnă un număr de 1.2 decese la fiecare 10 km de drum. M7 pornește din capitala Budapesta și se îndreaptă spre granița cu Croația trecând prin orașele Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Accidentele se produc din cauza vitezei excesive, conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, supraaglomerarea.
Ruta E45 din Suedia este un drum European, este cel mai lung din Suedia și unul dintre cele mai lungi șosele din Europa, ocupă locul 5 în clasamentul nostru. Șoseaua E45 cu o lungime de 1690 de km este cea mai periculoasă din Suedia pentru că în medie anual pe acest drum sunt înregistrate 321 de decese ceea ce înseamnă o rată a fatalității de 1,9 decese la fiecare 10 km. Șoseaua leagă Goteborg de Kiruna și traversează regiuni cu teren accidentat și condiții meteo extreme. Cauzele accidentelor includ viteza excesivă, depășirea imprudentă și neadaptarea la condițiile meteo.
Drumul național N7 sau RN 7 din Franța se află pe poziția 4 din acest clasament. Acesta mai este cunoscut și sub denumirea de Route des vacances (Drumul de vacanță), Route bleue (Drumul albastru) și în mod sarcastic, în timpul goanei anuale către plajele mediteraneene Route de la mort (Drumul morții). Aceasta este una dintre cele mai lungi șosele din Franța, cu o lungime de aproximativ 956 km dar și cel mai periculos pentru că în medie anual se înregistrează 200 de decese pe acest drum iar la fiecare 10 km vor deceda 2.1 persoane. Șoseaua leagă Parisul de Menton și traversează munții Alpi. Cauzele accidentelor includ curbe periculoase, drumuri înguste, traficul intens și neadaptarea la condițiile meteo.
Autostrada N-340 din Spania se regăsește pe poziția a treia a podiumului companiei de închirieri mașini la aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj Napoca. Aceasta este una dintre cele mai importante șosele din Spania, pornește de la sud de Barcelona și se îndreaptă către Cádiz de-a lungul coastei și traversează zone cu teren accidentat și condiții meteo extreme. N-340 are o lungime de 1250 km iar în medie pe acest drum se înregistrează 337 de decese anuale ceea ce înseamnă că 2.7 persoane își vor găsi sfârșitul la fiecare 10 km. Cauzele accidentelor includ viteza excesivă, depășirea imprudentă, căderi de rocă și neadaptarea la condițiile meteo.
Locul 2 de pe podiumul celor mai periculoase șosele din Europa este ocupat de drumul european E45 din Italia. Potrivit statisticilor pe acest drum se înregistrează în medie 320 de decese pe an iar acest lucru înseamnă că sunt aproximativ 3 decese la fiecare 10 km parcurși. Pe teritoriul Italiei, E45 are o lungime totală de 1.030 km și este cel mai periculos drum din această țară. Motivele principale pentru accidentele de pe acest drum includ supraaglomerarea, viteza excesivă, gropile și parapeții rutieri inexistenți.
Prima treapta a podiumului biroului de închirieri auto Alfa Rent a Car Airport Cluj Napoca cu cele mai periculoase drumuri din Europa este ocupat de autostrada A2 din Germania. Acesta se mai numește Bundesautobahn 2 sau Atobahn 2, are o lungime totală de 845 de km, pe multe secțiuni nu există limită de viteză și leagă zona Ruhr din vestul țării cu Berlin în est. Potrivit statisticilor, pe acest drum înregistrează în medie 280 de decese pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 3,3 decese la fiecare 10 km de drum. Motivele principale pentru accidentele de pe acest drum includ supraaglomerarea, viteza excesivă, șoferi sub influența alcoolului sau al altor substanțe și indicatori rutieri deteriorați sau lipsă.
Este important să ne amintim că acestea sunt doar câteva dintre cele mai periculoase drumuri din Europa, iar accidentele rutiere pot fi cauzate de o varietate de factori. Pentru a evita accidentele, este important să se conducă cu prudență, să se respecte regulile de circulație și să se acorde o atenție deosebită în timpul condusului.
Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:
0748.166.966
contact@alfarentacar.ro